Změna v našich farnostech související s přesunem kněze

20.08.2014 10:37

Změna kněze ve farnostech

Mnohokrát jsme slyšeli či sami vyřkli, že změna je život – někdy k lepšímu, jindy k horšímu, jak to bývá.

Ve farnostech, které spravoval P. Jaroslav Šmejkal, bude změna veliká. K 31. 8. 2014 je totiž z našich farností odvolán a dále bude působit v Pacově a okolních farnostech. Ať mu na novém místě pastorace Bůh žehná.

Suchdol nad Lužnicí, Dvory nad Lužnicí, České Velenice, Rapšach, Chlum u Třeboně a Lutovou bude nadále duchovně vést P. David Henzl spolu s kaplanem P. Jiřím Kalašem. Oba budou bydlet v Třeboni, takže i sídlo našich farností se přesouvá do Třeboně. Kéž je to vše Boží vůle a my se jí dokážeme podřídit.

Působiště obou kněží – P. Henzla a P. Kalaše bude rozsáhlé, nejen z těchto důvodů tedy nebude ve všech farnostech každou neděli mše svatá. V tuto chvíli ještě není přehled mší udělán a dosavadní program bohoslužeb již v září nebude platný. Na přelomu srpna a září však již bude možné tyto informace získat – na veřejných vývěskách, na kostele, na webových stránkách ČB biskupství www.bcb.cz či na těchto webových stránkách. Omlouváme se za možné komplikace, které vám mohou s tímto vzniknout.